## **FACULTY DEVELOPMENT PROGRAM 2012** Supervising a Thesis 29 & 30 September, 2012

SESSION     TITLE     RESOURCE PERSONS     DURATION TIME       1     Address by the Principal, & overview of the workshop.     30 min     9.00 to 9.30 AM       2     Electronic search of the literature: PubMed and other databases     Dr. Satendra Singh     105 min     9.30 to 11.15 AM       3     Introduction, Review of Literature & writing a title: understanding and applying PICO elements     Dr. Navjeevan Singh     60 min     11.30 AM to 12.30 PM       4     Research question, Aim & Objectives     Dr. Upreet Dhaliwal     60 min     12.30 AM to 1.30 PM       5     Study designs, & Methods     Dr. Navjeevan Singh     60 min     2.00 to 3.00 PM       6     Write references     Dr. Upreet Dhaliwal     60 min     3.00 to 4.00 PM       7     Plan the statistical analysis & basic rules of handling data     Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan     90 min     9.00 to 10.30 AM       8     Informed consent and ethical issues     Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Satendra Singh     30 min     10.30 to 11.00 AM       9     Using a template to write, and present the protocol     Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh     30 min     11.30 AM to 12.00 PM       10     Writing results     Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Mkhan     60 min     12.00 to 1.00 PM       10     Writing discussion and conclusions     Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Mkhan     60	VENUE: Medical Education Unit. Library Block, II Floor					
PERSONS  Address by the Principal, & overview of the workshop.  Electronic search of the literature: pubMed and other databases  TEA BREAK: 11.15 to 11.30 AM  Introduction, Review of Literature & writing a title: understanding and applying PICO elements  Research question, Aim & Objectives  LUNCH BREAK: 1.30 TO 2.00 pm  LUNCH BREAK: 1.30 TO 2.00 pm  Study designs, & Methods  Dr. Upreet Dhaliwal  Write references  Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan  Informed consent and ethical issues  Informed consent and ethical issues  Using a template to write, and present the protocol  Writing results  Dr. Pankaj Garg Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maroof Shobba Singh  Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maroof Shobba Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Shobba Arora Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Mkhan  Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Mkhan  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Mkhan  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Mkhan  Dr. Mayievan Singh  Dr. Mayievan Singh  Dr. Mayievan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Mkhan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Mayievan Singh  Dr. Ma	Day one: 29 <sup>th</sup> September					
Electronic search of the literature: PubMed and other databases Singh  TEA BREAK: 11.15 to 11.30 AM  3 Introduction, Review of Literature & writing a title: understanding and applying PICO elements  4 Research question, Aim & Objectives Dr. Upreet Dhaliwal  LUNCH BREAK: 1.30 TO 2.00 pm  5 Study designs, & Methods Dr. Upreet Dhaliwal  60 min Dr. Aoyleevan Singh  60 min Dr. Vool to 3.00 PM  5 Study designs, & Methods Dr. Upreet Dhaliwal  60 min Dr. Upreet Dhaliwal  60 min Dr. Upreet Dhaliwal  7 Plan the statistical analysis & basic rules of handling data  8 Informed consent and ethical issues Dr. Upreet Dhaliwal  8 Informed consent and ethical issues Dr. Upreet Dhaliwal  8 Using a template to write, and present the protocol  TEA BREAK: 11.00 TO 11.30 AM  9 Using a template to write, and present the protocol  Writing results  Dr. Pankaj Garg Dr. Navjeevan Singh  TEA BREAK: 11.00 TO 2.00 pm  10 Writing results  Dr. Pankaj Garg Dr. Navjeevan Singh  Upreet Dhaliwal Dr. Satendra Singh  TEA BREAK: 11.00 TO 2.00 pm  11 Writing discussion and conclusions  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Marcot M. Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Navjeevan Singh  Using a template to write, and present Dr. Pankaj Garg Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir M. Conclusions  Dr. Mali Dr. Shotha Dr. Shruti Sh	SESSION	TITLE		DURATION	TIME	
PubMed and other databases   Singh	1	Address by the Principal, & overview of the workshop.		30 min	9.00 to 9.30 AM	
Introduction, Review of Literature & writing a title: understanding and applying PICO elements   Dr. Navjeevan Singh   Singh   Dr. Variety   Dr. Upreet Dhaliwal   Dr. Upreet Dhaliwal   Dr. Upreet Dhaliwal   Dr. Variety   Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan   Dr. Variety   Dr. Varie	2			105 min	9.30 to 11.15 AM	
writing a title: understanding and applying PICO elements  Research question, Aim & Objectives Dr. Upreet Dhaliwal  LUNCH BREAK: 1.30 TO 2.00 pm  LUNCH BREAK: 1.30 TO 2.00 pm  Study designs, & Methods Dr. Navjeevan 60 min Singh  Write references Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Upreet Dhaliwal  PM  Day two: 30 <sup>m</sup> September  Plan the statistical analysis & basic rules of handling data  Informed consent and ethical issues Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Amir Maaroof Khan  Informed consent and ethical issues Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Satendra Singh  TEA BREAK: 11.00 TO 11.30 AM  Using a template to write, and present the protocol  Writing results Dr. Pankaj Garg Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Navjeevan Singh  Uwriting results Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  LUNCH BREAK: 1.00 TO 2.00 pm  Uwriting discussion and conclusions Dr MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava  2.00 to 3.00 PM	TEA BREAK: 11.15 to 11.30 AM					
Dhaliwal   PM	3	writing a title: understanding and	•	60 min		
5 Study designs, & Methods  Dr. Navjeevan Singh  60 min  2.00 to 3.00 PM  Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Pankaj Garg Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan  Dr. Upreet Dhaliwal  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan  Dr. Satendra Singh  Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Satendra Singh  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. AM Khan  Dr. Pankaj Garg Dr. AM Khan  Dr. Pankaj Garg Dr. AM Khan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. AM Khan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. AM Khan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobha Arora Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobha Arora Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobha Arora Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Shobha Arora Dr. Shobha Aro	4	Research question, Aim & Objectives		60 min		
Singh Singh Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan Dr. Satendra Singh Dr. Satendra Singh Dr. Satendra Dr. Navjeevan Singh Dr. Navjeevan Singh Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan Dr. Satendra Singh Dr. Satendra Singh Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh Dr. Pankaj Garg Dr. M. Khan Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan Dr. M. Dr. Shobha Arora Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan Dr. M. Dr. Shobha M. Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan Dr. Shruti Shrivastava Br. M. Shot Dr. Shobha Dr. Shruti Shrivastava Br. M. Shot Dr. Shobha Dr. Shruti Shrivastava	LUNCH BREAK: 1.30 TO 2.00 pm					
Dhaliwal  Day two: 30 <sup>th</sup> September  Plan the statistical analysis & basic rules of handling data  Informed consent and ethical issues  Informed consent and ethical issues  Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Satendra Singh  TEA BREAK: 11.00 TO 11.30 AM  Using a template to write, and present the protocol  Writing results  Dr. Pankaj Garg Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  Using discussion and conclusions  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava	5	Study designs, & Methods		60 min	2.00 to 3.00 PM	
Plan the statistical analysis & basic rules of handling data  Br. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan  Br. Upreet Dhaliwal Dr. Satendra Singh  TEA BREAK: 11.00 TO 11.30 AM  Using a template to write, and present the protocol  Writing results  Dr. Pankaj Garg Dr. Amir Maaroof Khan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan  Uwriting discussion and conclusions  Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan	6	Write references		60 min	3.00 to 4.00 PM	
of handling data  Barry Dr. Amir Maaroof Khan  Barry Dr. Upreet Dhaliwal Dr. Satendra Singh  TEA BREAK: 11.00 TO 11.30 AM  9 Using a template to write, and present the protocol  Writing results  Dr. Pankaj Garg Dr. Am Khan  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  LUNCH BREAK: 1.00 TO 2.00 pm  10 Writing discussion and conclusions  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava	Day two: 30 <sup>th</sup> September					
Dhaliwal Dr. Satendra Singh  TEA BREAK: 11.00 TO 11.30 AM  9 Using a template to write, and present the protocol  10 Writing results  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  TUNCH BREAK: 1.00 TO 2.00 pm  Writing discussion and conclusions  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava  Dr. MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava	7		Garg Dr. Amir	90 min	9.00 to 10.30 AM	
9 Using a template to write, and present the protocol  10 Writing results  Dr. Shobha Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  LUNCH BREAK: 1.00 TO 2.00 pm  Writing discussion and conclusions  Dr. Pankaj Gomin Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  2.00 to 3.00 PM  Dr. Shruti Shrivastava	8	Informed consent and ethical issues	Dhaliwal Dr. Satendra	30 min	10.30 to 11.00 AM	
the protocol  Arora Dr. Navjeevan Singh  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  LUNCH BREAK: 1.00 TO 2.00 pm  Writing discussion and conclusions  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  2.00 to 1.00 PM  Dr. Pankaj Garg Dr AM Khan  2.00 to 3.00 PM	TEA BREAK: 11.00 TO 11.30 AM					
Garg Dr AM Khan  LUNCH BREAK: 1.00 TO 2.00 pm  11 Writing discussion and conclusions Dr MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava  60 min 2.00 to 3.00 PM	9		Arora Dr. Navjeevan	30 min		
11 Writing discussion and conclusions Dr MS Bhatia Dr Shruti Shrivastava 60 min 2.00 to 3.00 PM	10	Writing results	Garg	60 min	12.00 to 1.00 PM	
Dr Shruti Shrivastava	LUNCH BREAK: 1.00 TO 2.00 pm					
12 Feed-back and Valedictory 3.00 PM onwards	11	Writing discussion and conclusions	Dr Shruti	60 min	2.00 to 3.00 PM	
	12	Feed-back and Valedictory			3.00 PM onwards	